Rólam

rólam

Sukta Bertalanné, népi iparművész vagyok. Munkám során igyekszem a hagyományokat ápolni. A modern világban lakásunk ékkövei lehetnek a népi hagyományos használati tárgyaim.

1945-ben születtem Jándon és 1964 óta Beregdarócon élek. Itt készítem termékeimet is az Önök számára. Több, mint 20 éve foglalkozom a beregi keresztszemes kézimunkák hímzésével és adjusztálásával. Először a nyíregyházi Népi Iparművészeti és Háziipari Szövetkezetben dolgoztam. Jó pár évvel később, 2006-ban egyéni vállalkozó lettem. Tevékenységemet azóta is vállalkozás keretein belül folytatom. Termékeimemet ettől kezdve ismerte meg a nagyérdemű. Számos KIÁLLÍTÁSON megtalálhatták és találhatják hímzéseimet. Rendszeres résztvevője vagyok a Budai várban minden évben augusztus 20-án megrendezett Mesterségek Ünnepe rendezvénynek. Otthonomban állandó vendégnek számítanak a hazai és külföldi turistacsoportok. Visszatérő vendégeimnek számít egy 40 főből álló Japán túrista csoport. Állandó vásárlóim közzé sorolhatóak az angliai megrendelőim. Korábban felkértek, hogy, Ausztráliában tartsak előadást az ottani magyar közösségnek. Ennek a megtisztelő felkérésnek sajnos nem tudtam eleget tenni idős koromnak betudhatóan.

Egyéb érdekes információkat tudhat meg rólam a Kiállításaim, Média szerepléseim és az Elismeréseim illetve a Keresztszemes története menüpontokban.

Amennyiben termékeim az Ön tetszését is elnyerték, forduljanak hozzám bizalommal a rendeléssel kapcsolatban. Az oldalon megtalálható munkáimon túl, vállalom egyedi méretű és mintájú keresztszemes kézimunkák készítését a megrendelő igényei és ötletei alapján, amennyiben annak megvalósítása lehetséges.

Keresztszemes hímzések készítésén túl, amennyiben felkérnek szívesen oktatok gyermeketet és felnőtteket egyaránt. Volt már rá példa, hogy felnőttoktatás keretein belül iskolarendszerben tanítottam a diákokat a keresztszemes hímzésre.

Tisztelettel,

Sukta Bertalanné

népi iparművész